Yoga och meditationsworkshop

16/12 Klockan 13 – 15

Workshop – Lär dig grunderna i Yoga & meditation

Platsbokning via receptionen

 

Varför teknikträning?

När vi hittar in i vår kropp och verkligen känner kontakten ökar vår kroppskännedom. Det är inte bara till nytta för att bli starkare, det ger oss även möjlighet att koppla samman kropp och sinne. Genom denna kontakt kan vi lättare läsa kroppens signaler om vad vi behöver när det kommer till exempelvis vila, återhämtning, mer energi eller mer styrka.

Teknik för din kropp

När vi använder kroppen i yogan är det lätt att låta viljan att prestera, ta överhanden och att ge sig in i positioner utan att egentligen förstå vad som krävs av kroppen för att komma dit på ett säkert sätt. Om vi inte utför övningar med fokus på tekniken och en medvetenhet om vart det bör kännas, eller inte kännas, kan det lätt leda till snedbelastningar och/eller överansträngning i muskler och leder.

Andningsteknik

Vi lär oss fördjupa vår andning och meditation
Vårt andetag finns alltid där och ger syre till vår kropp, utan att vi egentligen tänker så mycket på det. Så varför inte ge andningen lite uppmärksamhet? Några minuter varje dag med medveten andning eller en enklare andningsövning och du kommer må så mycket bättre. Du blir lugnare, syresätter kroppen, det är bra för nervsystemet och mot stress. När man andas i yogan så får du ett lugnare sinne.