Träning ger dig inte bara bättre fysik, den ger bättre funktion för både din kropp och själ. Det finns lika många sätt att träna på som det finns människor. Alla gör vi olika. Men går man bara till ett gym och lyfter skrot eller kan man träna på flera sätt? Ett gym är mer mångfacetterat än vad många tror.

Konditionsträning

Exempel på konditionsträning är rodd, löpning och cykling. Men även instruktörsledda övningar så som Indoor walking och spinning kan så klart räknas som konditionsträning. Att konditionsträna stärker hjärta och lungor och det förbättrar syreupptagningsförmågan avsevärt. Effekten blir att man orkar mer och och blir piggare. Att man dessutom sover bättre är en bonus som ingår.
När du väljer konditionsträning så är målet alltid att hitta en träningsnivå och träningsform som passar dig och din kropp bäst.

Styrketräning

Styrketräning ökar din muskelmassa och styrka, samtidigt som dina nyvunna muskler ökar din ämnesomsättning och fettförbränning.
Du välja att träna i maskiner speciellt utvecklade för vissa muskelområden eller med fria vikter, exempelvis hantlar och stänger. Fria vikter tränar generellt en större del av kroppen jämfört med maskiner. Du tränar inte bara en specifik muskel utan även balans och koordination.
Att träna fel med tyngder kan faktiskt vara skadligt. Därför skall du anpassa din träning till vad du klarar av. Lägg inte på för mycket vikt, det finns risk för bristningar, förslitningsskador och sträckningar. Vår välutbildade PT kan givetvis guida dig om så önskas.

Stretching

Allt handlar som sagt inte om att bygga muskler, det handlar även om att ta hand om dem. Stretching är ett av de momenten. Genom att stretcha så uppnår du inte bara vighet, du kommer även känna dig starkare och hälsosammare. Att stretcha är även den perfekta avslutningen på ett träningspass.

© 2021 RååPuls AB